یکی از مباحث مهم در امر دکوراسیون، طراحی در زمینه دکوراسیون تجاری است.با تغییرات زیادی که در زمینه اصول بازاریابی و فروش اتفاق افتاده است، مدیران کسب و کار متوجه اهمیت دکوراسیون تجاری شده اند.زیبایی هر چه بیشتر دکور یک مجتمع تجاری، مشتریان زیادی را مجذوب خود می کند و باعث فروش بیشتر مجموعه می شود. با افزایش میزان فروش، مدیران به دنبال طرح های جدید و به روز هستند و این امر باعث رقابت بیشتر بین طراحان دکوراسیون تجاری می شود.همچنین با افزایش رقابت طراحان دکوراسیون تجاری، هر روزه شاهد مدل های متنوعی از دکوراسیون تجاری خواهیم بود.
زمانی که شما وارد یک محیط تجاری می شوید، یکی از اولین مواردی که به چشم شما می خورد، دکوراسیون تجاری آن محیط است. معمولا به افراد پیشنهاد می شود که قبل از شروع یک کسب و کار بیشتر از هر چیز دیگری به دکوراسیون تجاری، توجه ویژه ای داشته باشند.اگر جزو آن دسته از مدیرانی هستید که میخواهید فضایی مجلل داشته باشید بهتر است از مبلمان های بزرگ و رسمی در طراحی دکوراسیون تجاری خود استفاده کنید و اگر قصد دارید فضایی ساده و صمیمی ایجاد کنید از تجهیزات کمتری استفاده کنید.
توجه به دکوراسیون تجاری باعث ایجاد محیط کاری شیک و مدرن می شود و باعث می شود تا کارمندان با روحیه بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.معمولا به مدیران کسب و کار ها پیشنهاد می شود که با مشورت با طراحان دکوراسیون تجاری، با توجه به هویت سازمانی خود و با توجه به محصولاتی که می فروشند، دکور هایی چشم نواز را برای کسب و کار خود ایجاد کنند.در واقع دکوراسیون تجاری می تواند به نوعی معرف و شناسنامه یک محیط تجاری محسوب شود.مدیران می توانند با استفاده از دکوراسیونی زیبا و مناسب جایگاه و منزلت خود، شکوه کار خود را به عرصه ظهور بگذارند.
از دکوراسیون داخلی تجاری برای طراحی فضاهای مختلفی از جمله: لابی ها و رستوران ها و دفاتر و ... استفاده می شود.هدف هر فضای تجاری در واقع با طراحی داخلی آن، معنا پیدا می کند.طراحان باید در طراحی دکوراسیون داخلی تجاری علاوه بر زیبایی مجتمع تجاری به مواردی از جمله: کد های ایمنی ساختمان و روشنایی و تعداد پنجره ها و طراحی سقف و ... توجه کنند.طراحان برای اینکه فضایی، بزرگ تر از آنچه هست نشان داده شود؛ از پنجره های بلند استفاده می کنند. طراحان می توانند در طراحی دکوراسیون داخلی برای ایجاد فضایی جذاب و صمیمی، از درختچه های کوچک و موسیقی آرام و آبنما و... استفاده کنند.
هر چه فضای تجاری از زیبایی بیشتری برخوردار باشد، مشتریان بیشتری مجذوب آن خواهند شد و مدیران کسب و کار فروش بالاتری را تجربه خواهند کرد.طراحی فضاهایی مانند طراحی پارکینگ اختصاصی برای مشتریان و دسترسی راحت مشتریان و نور پردازی های مناسب و ایجاد فضایی برای تفریح کودکان و ... باعث حضور بیشتر مشتریان می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده بیشترین تعداد مشتریان مراکز تجاری خانم ها هستند و این امر کار طراحان را مشکل تر می کند زیرا باید به جزئیات بیشتری دقت داشته باشند.یکی از مزایای دکوراسیون تجاری این است که علاوه بر اینکه باعث افزایش میزان فروش می شود، تغییر در دکوراسیون تجاری باعث تغییر در روحیه کارمندان می شود و باعث افزایش راندمان کاری می شود.
طراحان دکوراسیون تجاری به دنبال ایجاد طرحی متناسب با فضای کسب و کار هستند.اولین قدم در طراحی دکوراسیون تجاری این است که طراح، فضای مورد نظر را مشاهده کند و یک تصور کلی از ساختمان و طرح مورد نظر خودداشته باشد.طراح دکوراسیون باید نیاز مشتریان را در نظر بگیرد و با توجه به نیاز مشتری طراحی متناسب با فضای مورد نظر را انجام دهد. یکی از موارد مهم در طراحی دکوراسیون تجاری، مشخص کردن میزان بودجه مورد نظر است.بودجه نقش تعیین کننده ای در اولویت بندی برای برنامه ریزی در طراحی دکوراسیون دارد.
طراحی دکوراسیون تجاری کاری پیچیده و مشکل محسوب می شود.طراح باید طرحی ارائه کند که از نظر بصری زیبا و چشم نواز باشد، امنیت و راحتی مشتریان و مدیران را فراهم کند و باعث جذب بیشتر مشتریان شود. طراحان معمولا برای ایجاد تمرکز و چشمگیر کردن فضا از لوستر های آویز و پر زرق و برق استفاده می کنند تا چشم مشتریان را به خود خیره کنند.اغلب طراحان در کسب و کار های کوچک، مسئولیت طراحی دکوراسیون رابه تنهایی می پذیرند، ولی در کسب و کارهای بزرگ، با تیم بزرگ تری همکاری می کنند که هر کدام در کار خود خبره هستند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، دکوراسیون نقش موثری در میزان فروش دارد.یکی از عناصر مورد استفاده در دکوراسیون مغازه، قفسه ها و آویز ها و مانکن ها است.برای اینکه مشتریان بیشتری جذب شوند و محصولات شما را خریداری کنند، بهتر است فضایی طراحی کنید و نمونه ای از محصولات خود را در دسترس مشتریان قرار دهید تا مشتریان آن را لمس کنند. در اصول بازاریابی و فروش لمس یک محصول منجر به اعتماد بیشتر مشتری می شود و مشتری می تواند آن را با نمونه های دیگر مقایسه کند.در واقع شما با یک طراحی دکوراسیون درست و اصولی می توانید اعتماد مشتریان خود را جلب کنید.
پس اگر زیبایی و ایجاد اعتماد بیشتر برای شما و کسب و کار شما مهم است، حتما اقدام به طراحی دکوراسیون کنید.طراحی دکوراسیون مغازه باید با توجه به مخاطب هدف انجام شود. در قدم اول باید مشتریان خود را بشناسید و مطابق با سلیقه آن ها طراحی دکوراسیون را انجام دهید.برای مثال اگر مشتریان شما آقا هستند نمی توانید در طراحی خود از رنگ های صورتی و جیغ استفاده کنید.در دکوراسیون تجاری مغازه می توانید از اکسسوری های متنوع وآینه ها استفاده کنید.اگر مغازه شما کوچک است، می توانید از آینه های بزرگ برای روشن و بزرگ نشان دادن فضا استفاده کنید.
مهم ترین بخش در دکوراسیون تجاری توجه به جزئیات کار است.دکور ویترین فروشگاه شما، بسیار تاثیرگذار تر از دکور داخلی فروشگاه است.معمولا مشتریان با دیدن یک الی دو محصول از ویترین فروشگاه، به رد یا پسندیدن فروشگاه اقدام می کنند.در واقع اولین قدم برای اینکه مشتریان جلوی فروشگاه شما بایستند، ایجاد ویترینی زیبا و چشمگیر است. قدم دوم در دکوراسیون، چیدمان درست و اصولی محصولات است؛ نوع چیدمان باید به گونه ای باشد که محصولات پر فروش در معرض دید مشتری قرار بگیرند و محصولاتی که ارزش کمتری دارند در قفسه های پایین تری قرار بگیرند.نکته دیگر اینکه هر چه مشتریان در فروشگاه شما احساس راحتی بیشتری کنند، وقت بیشتری را در فروشگاه می گذرانند.بهتر است برای رفاه حال مشتریان صندلی هایی را قرار دهید تا استراحت کنند.
از نکات مورد توجه در دکوراسیون تجاری کف سازی درست و اصولی است.به دلیل اینکه در مراکز تجاری رفت و آمد زیادی صورت می گیرد، باید از کف پوش هایی با مقاومت بالا و ابعاد بزرگ استفاده کنید.یکی از نکات دیگری که در طراحی دکوراسیون تجاری مورد توجه است، دیوار سمت راست فروشگاه می باشد.توجه به این دیوار اهمیت زیادی دارد زیرا طبق تحقیقات انجام شده، معمولا مشتریان در هنگام ورود به یک فروشگاه به سمت راست توجه می کنند و به همین دلیل به این دیوار، دیوار قدرت گفته می شود.بنابر این بهتر است محصولات پر فروش خود را در دیوار سمت راست قرار دهید.
استفاده از یک رنگ مناسب در طراحی دکور فروشگاه اهمیت زیادی دارد.تاثیر رنگ ها بر زندگی آدمی توصیف ناپذیر است و از کاربرد های آن در دکوراسیون تجاری نباید غافل شد.تاثیر گذاری رنگ ها تا حدی است که می توانند بر احساسات مشتری اثر مثبت بگذارند و باعث خرید محصول شوند.از طرفی دیگر رنگ می تواند بر مخاطب تاثیر منفی داشته باشد و فروش را به تعویق بیاندازد.انتخاب رنگ مناسب با نوع کسب و کار شما، ارتباط تنگاتنگ دارد و از هر رنگی نمی توان برای هر کسب و کاری استفاده کرد.
اگر می خواهید محیط کاری خود را بزرگ نشان دهید، بهتر است از رنگ های روشن در دکوراسیون تجاری خود استفاده کنید.همچنین اگر قصد دارید فضایی مدرن و شیکی داشته باشید، می توانید از رنگ هایی با تناژ رنگی تیره و مشکی استفاده کنید.از رنگ دکوراسیون تجاری خود می توانید به عنوان یک روش تبلیغاتی موثر استفاده کنید.رنگ ها بسیار خوب بر ذهن مشتریان حک می شوند و از این راه می توانید بر ذهن مشتریان خود باقی بمانید و فروش بیشتری را تجربه کنید.بهترین رنگ در دکوراسیون فروشگاه، رنگی است که متناسب با ماهیت فروشگاه و محصولات آن باشد.
یکی از بخش هایی که در جریان طراحی دکوراسیون تجاری باید مورد توجه قرار گیرد، استفاده از نور پردازی است.استفاده از نور مناسب باعث دیده شدن بهتر محصولات و جلب توجه بیشتر محصولات فروشگاه می شود.نورپردازی متناسب با نوع محصولات باعث جذابیت و زیبایی بیشتر محصولات می شود و از این راه جذب بیشتر مشتریان اتفاق می افتد و باعث فروش بیشتر می شود. استفاده از نور های تاکیدی با تاکید مضاعف بر محصولات، زیبایی خاصی می آفریند و باعث ترغیب بیشتر مشتریان به خرید محصولات می شود.عوامل متعددی در نورپردازی نقش دارند که توجه به آن ها تاثیر گذاری بر محصولات را چندین برابر می کند؛ عواملی مانند: بزرگ یا کوچک بودن فضای فروشگاه، شدت نور و زاویه تابش نور و... . نورپردازی درست و اصولی به فروشگاه شما روح می بخشد و احساس سرزندگی و شادابی را به مشتریان هدیه می دهد.
معمولا فروشگاه های بزرگ در طراحی دکوراسیون تجاری با هم رقابت می کنند زیرا امروزه مشتریان فقط به دنبال رفع نیاز خود نیستند و زیبایی و خلاقیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.ویترین یکنواخت برای مشتریان شما کسل کننده است و شما می توانید با یک نورپردازی خلاقانه و موثر، مشتریان زیادی را مجذوب فروشگاه خود کنید. مهم ترین و اصلی ترین بخش در دکوراسیون تجاری، طراحی ویترین و چیدمان است که ارتباط تنگاتنگی با میزان فروش دارد.روش های متعددی در طراحی فضای مغازه و فروشگاه وجود دارد اما اصلی ترین نکته در زمینه طراحی توجه به جزییات کار است.یک مغازه دار باید در قدم اول مخاطب هددف خود را بشناسد و مطابق با سلیقه مشتری خود طراحی دکوراسیون انجام دهد.همچنین یک مدیر کسب و کار باید از درک بصری برخوردار باشد تا بتواند با ایجاد یک طرح زیبا، علاوه بر جذابیت بصری، مشتریان زیادی را مجذوب خود کند و از این طریق باعث افزایش فروش شود.